News

Bumbacul organic si importanta materialelor la bebelusi

Bumbacul organic si importanta materialelor la bebelusi

Atunci cand vine pe lume un copil, grija si atentia parintilor se indreapta catre micut, acestia dorindu-si sa-i ofere tot ce este mai bun, iar aici ne referim la orice. De la mancare, produse de igiena, carucioare, balansoare, pana la materialul din care sunt confectionate lenjeriile de pat utilizate, prosoapele, fineturile, muselinele, hainutele. Despre acestea din urma se pot spune multe.

Un lucru este cert: calitatea materialului primeaza si din acest punct de vedere, bumbacul organic detine un loc fruntas. Acesta este cultivat prin utilizarea semintelor care nu au fost modificate genetic, iar fibra obtinuta nu este tratata chimic. Prin urmare, nu e vopsita cu substante chimice, albita sau spalata chimic si nu poate irita pielea sensibila a unui bebelus.

Atunci cand este cules, bumbacul organic este tratat cu maxima atentie, procedeul fiind unul manual, datorita faptului ca se doreste ca fibra sa nu fie deteriorata. Trebuie mentionat ca fibra de bumbac organic este hipoalergenica. Acest lucru e extrem de important pentru ca, nu de putine ori, bebelusii dezvolta diferite alergii sau eczeme ce le creeaza un disconfort vizibil. 

Neutilizarea de pesticide, ierbicide sau fertilizatori chimici aduce un mare plus bumbacului organic. Tesatura este una calitativa, care rezista la spalari multiple si, de asemenea, absoarbe foarte bine umiditatea, lasand pielea sa respire. Somnul bebelusilor va fi unul mult mai linistit, iar senzatia de confort, pe masura.

E adevarat ca nu toata lumea isi permite sa investeasca in textile din bumbac organic, insa facand un simplu calcul, raportat la durabilitate, la faptul ca datorita rotatiei naturale a plantatiei, solul este mult mai sanatos, lucrurile sunt echilibrate. Unde mai pui ca metodele si resursele cu ajutorul carora este produs, nu expun la pericol mediul inconjurator.

Avand grija de tot ce se afla in jurul nostru, ne facem un mare serviciu. Suntem datori Pamantului cu o mana de ajutor si putem face asta, optand pentru cele mai bune decizii vizavi de tot ce ne inconjoara. Revenind la importanta materialelor din care sunt confectionate hainutele pentru bebelusi, putem sublinia inca o data ca bumbacul organic reprezinta alegerea cea mai inspirata pentru parinti. De ce? Pentru ca putem afirma, sus si tare, ca acesta sustine si ia parte la sanatatea celor mici (si nu numai), iar efectele pozitive sunt un avantaj atat pentru client, cat si pentru vanzator. Un client multumit si-un vanzator fericit (valabil si invers), dar si mai important, un bebelus care se simte bine, datorita bumbacului organic folosit la confectionarea salopetei sale, a caciulitei, a body-ului, a lenjeriei de patut etc.

Nu va fie teama sa optati pentru bumbacul organic! Producatorii sunt periodic verificati si certificati, asigurandu-se astfel aparitia pe piata a unor produse ce respecta standardele stricte de productie organica. Iar daca nu sunteti inca suficient de convinsi, puteti face un simplu test practic. Luati o hainuta din bumbac organic si alta din bumbac conventional, de exemplu, iar dupa o luna in care le-ati folosit, spalat, calcat, trageti singuri concluziile.